8 sept. 2019

Masca antirid cu bicarbonat de sodiu


Spune adio celor mai adânci riduri cu un truc vechi

 

Ritmul intens al vieții, stresul, lipsa somnului, alimentația inadecvată și vârsta duc adesea la modificări ale pielii faciale, cum ar fi ridurile. Și de îndată ce ridurile și liniile fine încep să apară, începi să cauți modalități de a scăpa de ele. Din fericire, există multe soluții naturale pentru această problemă și avem pentru dumneavoastră un remediu vechi de la bunicile noastre pentru a lupta împotriva ridurilor! Dar mai intai sa vedem,

Cum se formează ridurile?


 Ridurile sunt pliuri ale pielii care se adancesc  odată cu înaintarea în vârstă, deoarece pielea își pierde elasticitatea naturală. Acestea sunt linii fine care se formează în jurul ochilor, a gurii pe gât, precum și pe mâini.


Care sunt cauzele ce duc la formarea ridurilor de pe piele?




Odată cu îmbătrânirea, pielea tinde să își piardă elasticitatea și hidratarea. Ridurile apar de obicei perpendicular pe mușchii de bază. De exemplu, liniile frunții sunt orizontale, iar mușchiul de bază al frunții este un mușchi orientat vertical. Elastina, care este o proteină responsabilă de elasticitatea țesuturilor, precum și fibrele de colagen încep să se degradeze în timp, iar organismul începe să își piardă capacitatea de a repara fibrele de colagen. Absența acestor doi factori este motivul principal care duce la nașterea ridurilor. Există și alte motive care provoaca aparitia sau adancirea ridurilor. Printer acestea putem cita: poluarea, expunerea  îndelungată la soare, lipsa vitaminei D3, utilizarea excesivă a anumitor produse cosmetic, fumatul etc.

Zonele pielii predispuse la formarea ridurilor
Pielea feței este cea mai sensibilă și cea mai fină în comparație cu restul corpului. Prin urmare, ridurile de pe față sunt destul de frecvente. Ridurile din jurul ochilor, pe frunte și liniile de expresie sau ridurile din jurul gurii sunt de asemenea frecvente. Ridurile se formează, de asemenea pe gât, unde pielea are tendința de a se lasa tot mai mult odata cu vârsta. Ridurile de pe piept, mâini și picioare se dezvoltă, de asemenea, în timp.

Remediul impotriva ridurilor pe care îl oferim în acest articol este ieftin și simplu si vestea buna e ca poate fi făcut acasă. Avantajul acestui remediu (masca pentru reducerea ridurilor) consta in faptul că nu are efecte secundare.

Remediu antirid (masca antirid)


Ingrediente:

    3 lingurițe de bicarbonat de sodiu
    1 lingura de miere
    1 lingură de  vitamina E uleioasa
    4 linguri de lapte

Reteta pe jumatate:

1,5 lingurite de bicarbonat de sodiu
1 l-ta de miere
1 l-ta devitamina E uleioasa
2 l-te de lapte


 

 

 

Modul de preparare al mastii antirid:

Amestecați toate ingredientele într-un bol pana obțineti o pastă omogenă. Aplicați această mască cu generozitate pe pielea curățată, pe față și gât. Lăsați masca facială să se actioneze aproximativ 15 minute, timp in care isi va face efectul , apoi clătiți bine cu apă caldă.
Pielea ta isi va recăpăta tinerețea și vei arăta proaspăta, cu un ten mai luminos. Această mască trebuie făcută doar o dată pe săptămână. Atentie, bicarbonatul poate irita pielea daca se exagereaza cantitatile.

Beneficiile ingredientelor

Bicarbonatul de sodiu ajută la exfoliera, eliminarea celulelor moarte și strângerea porilor într-un mod natural, oferind prin aceasta pielii un aspect mai neted. Cu toate acestea, nu puneți o doză mare de bicarbonat deoarece aceasta poate provoca iritații, în funcție de gradul de sensibilitate al pielii.

Mierea face pielea mai hidratată și moale și poate ajuta la eliminarea excesului de sebum. Conține substante active cu proprietăți antifungice și antibacteriene care combat germenii de pe tesuturile moarte  de piele, care pot fi înglobate în pori ducand  la erupții cutanate. Mierea acționează ca un demachiant natural pentru a îndepărta impuritățile și pentru a menține pielea curata, fără a o usca.

Vitamina E acționează pentru a bloca radicalii liberi din organism, care joacă un rol important în procesul de îmbătrânire. Luptând cu radicalii liberi, reduceți ridurile și mențineți pielea mai tânără.

Laptele conține acid lactic, un exfoliant natural care îndepărtează pielea moartă și reînnoiește suprafața pielii fără a provoca iritații. Acest lucru poate ajuta la reducerea cicatricilor în timp, fără a provoca hiperpigmentare. De asemenea, laptele umple liniile fine si le reduce vizibilitatea.

Acestea fiind zise spor la prepararea mastii antirid si … adio riduri!

 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu